Dhënia Boot To Morrat thërija

Morrat janë një problem i zakonshëm që shumica e njerëzve të përballet me të paktën një herë, zakonisht kur ata janë të rinj. Këto parazitëve të jetojnë në flokë dhe mund të mbijetojnë atje një kohë mjaft në qoftë se ata nuk janë hequr. Një trajtim i plotë është i nevojshëm për të siguruar që çdo gjurmë e fundit e thërija ka qenë e zhdukur, ose thërija do të mbajë të vijnë. Procedura e mëposhtme do të eliminojë therrizat morrat dhe të bëjë flokët të pastër përsëri.

Close-up Of Doctor Hand With Comb And Dermatoscope Doing Treatment Of Patient's HairPerpara se thërijat mund të hiqet nga koka, ata duhet së pari të bëhet i shkatërruar. Lice vendosin therrizat tyre në rrënjët e flokëve, sepse ajo është vendi ideal për thërija të rritet në morrat rriturve. Kjo zonë është më afër kokës, kështu që është e ngrohtë dhe me lagështi të mjaftueshme për thërija. Një përzierje e uthull dhe ujë do të shpërndajë zam se morrat përdorin për të mbajtur thërrijat në vend, duke e bërë më të lehtë për të hequr ato. Tre pjesët e një përqendrim 5-7 për qind të uthulla për gjashtë pjesë ujë do të bëjë punë. Get përzierje thellë në lëkurë e kokës dhe në të gjithë flokët.

Pasi uthull dhe ujë përzierje ka liruar nga thërrijat, krehër ato me një krehër morrat çeliku. A kjo nën një dritë të ndritshme për shikueshmëri maksimale. Ndani flokët në seksione të hollë dhe krehër, duke filluar nga maja. Pas çdo krehje, vendosni krehër në një zgjidhje me ujë të ngrohtë dhe uthull për të hequr qafe çdo thërija dhe morrat që kanë mbledhur mbi të. Si bëhen seksionet e flokëve përfunduar, ose bishtalec flokët ose përdorin një klip për ta lidhur së bashku për të mbajtur morrat nga shuam seksionet që tashmë janë bërë.

Krehje jashtë therrizat dhe morrat mund të marrë shumë orë, veçanërisht në qoftë se flokët është më e gjatë. Pasi të bërë, të japë flokëve një lani me një shampo të rregullt apo mjekësore. Morrat ende kanë një shans për të përhapur, kështu që përdorin ujë të ngrohtë për të larë ndonjë rroba që janë duke u veshur gjatë largimit, peshqir, dhe krehër morrat. Shko mbi zonën e pastrimit me një fshesë me korrent për të thith deri çdo morra dhe thërija që mund të ketë ikur. Njerëz të tjerë që kanë ardhur në kontakt me lajthi dhe morrat infektuara flokët mund të kenë ato, kështu që të jetë i sigurt për të kontrolluar flokët e tyre shumë.

shalle, kapele, rroba, pillows, dhe postova duhet të lahen në ujë të nxehtë, ose si një alternativë, vendosur në një qese ajri të ngjeshur dhe të ngrirë për një ditë për të vrarë morrat. Mobilje dhe qilima mund të pastrohen për morrat, por këto zona nuk janë veçanërisht ideale për mbijetesën e morra dhe thërija tyre, kështu që ata do të vdesin shumë shpejt në qoftë se ata janë lënë në to.

Ky trajtim heqjen duhet të bëhet një herë brenda shtatë ditësh për të parandaluar çdo therrizat humbura nga krijimi i më shumë morrat në flokët dhe duke e bërë gjërat më keq. Dy herë të njëjtën javë është optimal. Nëse dëshironi, flokët gjithashtu mund të shkurtohen për të parandaluar më shumë morra dhe thërija nga vijnë. Që nga morrat do të ketë ku të fshihen dhe asgjë që të rrinë thërrijat e tyre në, ata do të lëvizin për një kandidat më të përshtatshëm.

Të gjitha të krehje dhe larje të gjithë do të jetë e vlefshme kur thërija morrat janë zhdukur në fund. Edhe pse kjo mund të jetë e turpshme të ketë këto insekte, Nëse procedura e duhur është bërë, ata do të jenë vetëm një gjë e së kaluarës.